Lestelschade in de toekomst geneesbaar?

25/03/2014 18:520 reactiesViews: 9

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford hebben een biologisch afbreekbaar implantaat ontwikkeld dat letselschade kan genezen. Het implantaat kan zacht weefsel aan elkaar laten groeien doordat het als een soort spalk functioneert. Rondom spierscheuringen of andere scheurtjes in zacht weefsel kan het implantaat gewikkeld worden om zo de cellen te stimuleren zich aan elkaar te hechten. Na enkele maanden verdwijnt het implantaat uit het lichaam doordat het volledig biologisch afbreekbaar is.

Hersteloperatie

Na een reparatieproces laten artsen liever geen lichaamsvreemd materiaal achter in het lichaam, omdat dit vaak na een aantal jaren wordt afgestoten door het eigen lichaam. Dit nieuwe implantaat dat deels gemaakt is van zeer veerkrachtig gewoven materiaal en voor een ander deel bestaat uit een gesponnen draad die duizend keer dunner is dan een menselijk haar, neemt dat bezwaar weg omdat het vanzelf door het lichaam wordt afgebroken. Binnenkort wordt de implantaat als eerste getest bij schouderoperaties. Later kan de implantaat ook als inwendige spalken worden ingezet bij ingrepen voor het genezen van hernia’s en hartafwijkingen.

via: www.denik.cz

via: www.denik.cz

Letselschade

De ontwikkeling is goed nieuws voor mensen met een spierscheuring als gevolg van letselschade. Door een bedrijfs- of verkeersongeval kan er een beschadiging aan de spieren ontstaan, zoals een scheuring. Dit kan vervelende gevolgen hebben zoals veel pijn en kan zelfs tot gevolg hebben dat je (tijdelijk) arbeidsongeschikt wordt. Het afbreekbare implantaat kan de genezing van een geblesseerde spier beter ondersteunen, waardoor de genezing bijvoorbeeld sneller gaat. De kosten voor een operatie en andere kosten voortvloeiend uit het letsel, kunnen bij letselschade verhaald worden op de aansprakelijke, bijvoorbeeld de werkgever of de veroorzaker van het ongeluk.

Tags:

Reacties zijn gesloten