Meester App

10/09/2013 14:050 reactiesViews: 4

Het onderwijs vandaag de dag wordt steeds digitaler. Schoolborden en krijtjes verdwijnen, digiborden en tablets verschijnen. Ook digitale media weet steeds vaker haar weg te vinden naar de klaslokalen. En het is nog maar de vraag of kinderen straks met een tas vol boeken naar school gaan of dat één simpele tablet met daarop je boeken de toekomst heeft.

meester-app-info

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft dit jaar de wedstrijd ‘MeesterApp’ gelanceerd. Daarmee roepen ze schoolleiders, leerkrachten, leerlingen en ouders op om mee te denken over educatieve apps voor de basisschool. De betrokkenen mochten hun ideeën voor bruikbare apps insturen. Bestaande apps konden ook meedoen aan de wedstrijd. Het ministerie wil scholen zo meer inzicht geven in de mogelijkheden om apps te gebruiken bij het onderwijs.

Op 26 juni 2013 was de prijsuitreiking. Op de site van MeesterApp vind je alle winnaars, inzendingen en tips om zelf een educatieve app te bedenken. En wie weet is er volgend jaar weer een nieuwe wedstrijd waar jij ook aan mee kunt doen!

Tags:

Reacties zijn gesloten